SDN u LAN i WAN okruženjimaPrimjena SDN-a (Software Defined Networking) u LAN i WAN okruženjima uvodi programabilnost, automatizaciju i apstrakciju mrežnih servisa na način da se kontrolni sloj za primjenu politike izdvaja iz fizičkih platformi u zasebnu softversku komponentu - tzv. SDN upravljač (eng. controller).
Implementacija mrežnih funkcija se upotrebom kontrolera izvodi uvijek na jednak način na višoj razini apstrakcije, a kontroler posjeduje bazu znanja o fizičkim uređajima i specifičnostima njihove arhitekture te brine o načinu spuštanja konfiguracija na uređaje.
SDN kontroler se uz pomoć API sloja integrira s vanjskim elementima sustava i time omogućuje integraciju s aplikacijama. Primjerice, aplikacija direktno može komunicirati svoje zahtjeve za mrežnim performansama, pri čemu kontroler automatski osigurava traženo (kvalitetu usluge, sigurnost).
Stručni tim COMBISa s dugogodišnjim iskustvom u dizajnu, implementaciji i održavanju najkompleksnijih LAN/WAN okruženja, posjeduje i kompetencije iz domene mrežnog programiranja čime zaokružuje ponudu SDN rješenja vodećih svjetskih proizvođača (Cisco DNA) uz opcije dodatnog razvoja i nadogradnje funkcionalnosti po želji korisnika (COMBIS ComWAN).


COMBIS nudi sljedeće usluge:
  • analiza postojećeg stanja
  • konzultacije i savjetovanje
  • priprema, planiranje i implementacija rješenja
  • testiranje funkcionalnosti
  • edukacija IT osoblja
  • proaktivni nadzor mrežne infrastrukture

Želite li saznati više o ovoj usluzi? Kontaktirajte nas za više informacija.

Kontaktirajte nas

Zašto COMBIS?

Jer smo high-tech kompanija koja rješava sve ICT izazove, na kvalitetan i pouzdan način, stavljajući korisnika uvijek na prvo mjesto. Jer konzultiramo, kreiramo, implementiramo, integriramo i educiramo. Jer smo fokusirani na moderna komunikacijska, mrežna i sigurnosna rješenja, ali i tehnologiju za digitalnu transformaciju kompanija, kao što su Cloud i Big Data platforme i Internet stvari. Jer smo vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj i jedan od vodećih pružatelja usluga u regiji, prema istraživanju IDC Adriatics. Jer potičemo inovacije. Jer ste uz COMBIS uvijek korak ispred svoje konkurencije!

Zašto COMBIS?